
Spaniens vine
Bierzo
Bierzo er nok primært kendt for Mencia-druen. En rødvin med lethed, mineralitet og elegance som man ellers kun finder med Pinot Noir i kølige regioner, og det skyldes regionens placering i Nordvestspanien. hvor kølige vinde fra Atlanterhavet blæser ind og køler vinmarkerne.
​
Vinos del Bierzo er en sætning, der fremkalder essensen af ​​en region fuld af historie, tradition og frodig natur. Et sandt symbol på identitet og stolthed for dette land.
Hovedpersonen, mencía. Det er ikke den eneste, men det er den vigtigste druesort, der er blevet dyrket i regionen siden 1800-tallet, vurderer de. Hans bådsmand, Godelloen. Hvad er så specielt ved de bedste vine fra Bierzo Intet mindre end deres egen kontekst, der gør dem meget karakteristiske? Besynderligheder, der går fra top til bund, startende med et mikroklima, der giver os, befolkningen i El Bierzo, den helt særlige brise.
Selv dykning ned i de varierede og heterogene jordarter, der giver vores vine en enorm personlighed. Og i centrum af det hele, selvom det ikke er den eneste, Mencía. En druesort, hvis dyrkning er udbredt i det nordvestlige Spanien, nærmere bestemt i regionerne El Bierzo, dens søsterregion Valdeorras og Ribera Sacra. Lande, der har til fælles passage af Sil-floden på vej til Atlanterhavet fra dens udspring i Peña Orniz, i den magiske Babia. Med hensyn til hvidvine, er perlen, som vi Bercianere dyrker, Godello-druen, der som ingen anden er i stand til at generere en intens gul farve, der er den første attraktion, der går forud for dens intense smag. Luft, jord, vand... og gnisten af ​​en vindyrkningstradition af generationer og generationer af Bercians.
​

Rioja
Rioja-vin er den vin, der produceres inden for grænserne af vinregionen med samme navn i det nordlige Spanien. Den vin, der produceres uden for denne region, kan ikke navngives eller mærkes som Rioja. Der findes regler, som ikke kun definerer, hvor Rioja-vinene produceres, men også af hvilke druer, udbyttet pr. vinstok, vindyrkningsmetoder og vinfremstillingsmetoder.
Den vinproducerende region er inddelt i 3 underregioner: Rioja Alta, Rioja Alavesa og Rioja Oriental (dette navn blev for nylig ændret fra navnet Rioja Baja). Rioja Alavesa ligger nord for Ebro-floden og er sammenfaldende med den del af Rioja, der hører til det spanske Baskerland. Rioja Baja ligger sydøst for Logrono, mens Rija Alta ligger fra Logroño til Haro, syd for Ebro-floden.
For at gøre denne virkelighed endnu mere kompleks er vinregionen Rioja fordelt på 3 administrative regioner i Spanien: Navarra, Rioja og Baskerlandet.

Priorat
Priorat er en region med en gammel vinproduktionstraditionn Vine, der allerede var berømte i det 12. århundrede, og som var kendt for deres styrke og smag. Den drivkraft, som kartusianermunkene gav til dyrkning af vinstokke, og den tradition, der er bevaret gennem århundrederne, bringer os frem til i dag, hvor Priorat er hjemsted for to oprindelsesbetegnelser, DOQ Priorat, som omfatter det lille område Priorat Històric, og DO Montsant, som er yngre, men som har nogle overraskende vine.

Ribero del Duero
This is your Project description. A brief summary can help visitors understand the context of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

Calvente
Horacio Calvente driver sin families vingård i Jéte med ilhu og stor dygtighed. Gården ligger 7 km nord for Almuñecar i Andalucien.
Vingården har i alt 23 hektarer med vinstokke, hvor markerne med Cabernet Sauvignon er nogle af de ældste i Andalusien. den bedste mark ligger i højlandet bag La Herradura.
Området er egentligt lidt for varm til produktion af kvalitetsvine, men vinstokkene gror i 700-1100 meters højde i kalkholdigt jord med skifer og grus, på terasser, hvor er klimaet køligere, og modningssæsonen længere.
Costa Tropicals mange solskinstimer giver ideelle forhold til dyrkning af vin.

Rueda
Rueda rejser sig mellem 700 og 931 meter over havets overflade, med flade, men høje lande, som tåler kolde og meget lange vintre, korte forår med sen frost og varme og tørre somre, kun ændret af utidige storme.
Denne faktor tvinger vinstokkene til at søge deres vandressourcer dybere under jorden, mere end i andre områder i Europa. Spiring er normalt sent, og beskæringsarbejdet kan vare indtil marts eller begyndelsen af ​​april. Nedbøren er sparsom og når op på minimum 300 liter og maksimalt 500 liter om året.

Rias Baixas
Rías Baixas Albariño er kongen af oprindelsesbetegnelsen.
Det er den mest kendte, den mest producerede og den mest forbrugte. Albariño repræsenterer stort set hele (95 %) drue- og vinproduktionen i Rias Baixas.
I specifikationsdossieret for D.O. står der, at Rías Baixas Albariño-vinen kun må fremstilles af Albariño-druer fra en hvilken som helst af underzonerne. Rías Baixas Albariño vil således altid være 100 % Albariño.​
