Forside
Billeder
Huset
Indkob
Byen
Mad
Transport
Udflugter
Sport
Restauranter
Helligdage
Vejret
Vlg Sprog:
[DK]-Dansk
logon

Den smukke bugt ved La Herradura er en af de smukkeste kyster langs den sydlige del af Spanien. To vældige forbjerge – Punta de la Mona og Cerro Gordo – beskytter den 2 km lange sandstrand, som er en af de populæreste i området. I modsætning til mange andre steder langs kysten, har man formået at begrænse udviklingen angående højhusbyggerier, og man kan stadig nyde den smukke bugt og dens bagland.

Byen, der ligger i Granada provisen, fremstår som typisk spansk, med hvidkalkede huse, og ligger på skråningen på et lille bjerg, som hæver sig op fra stranden. Om vinteren en lille andalusisk by med ca. 6000 indbyggere, om sommeren mange flere, men overvejende spansk turisme. Specielt august er livlig, dog er nattelivet ikke vildt. Der ligger dog et par musikbarer i nærheden af den gamle campingplads på strandpromenaden. I de senere år har byen gennemgået en udvidelse østover langs kysten ved foden af Punta de la Mona, og dette område er karakteriseret af mange barer, butikker og et enkelt hotel. Husene på strandpromenaden er hyggelige og ikke over 4 etager høje.

Et udtørret flodleje, kaldet Ramla de Espinar, skærer gennem den lavest liggende del af byen, og løber sammen med vejen til stranden ved Calle Real. En gang kaldet Camino Real ( den kongelig vej), og som kommer fra Almuñecar over Punta de la Mona. Calle Real ændrer navn til Acera del Pilar før den løber over i Paseo Maritimo de Andres Segovia, der ligger tæt på stranden, og den løber hele vejen langs bugten. Vejen langs stranden er opkaldt efter den kendte spanske komponist, som holdt meget til i byen og hvert år afvikles en større festival for klassisk guitar.

Kirken er meget speciel. Den var oprindelig et forsvarsværk Den ligger ret lavt i byen og tæt på stranden.

I den centrale del af byen ved vandet finder man det daglige formiddagsmarked, med gode råvarer i form af frisk fisk og skaldyr, oste og delikatesser, frugt, grøntsager og kød - til rimelige priser. Byens ældste bager ligger lige overfor, den åbner igen efter siesta og er lukket om søndagen. Ellers har byen 3 banker, flere supermarkeder, et posthus, to isenkræmmere, elforretninger, vaske/renseri, sprogskole, tandlæge, apotek og læge, så alle daglige fornødenheder kan skaffes lokalt.

Den vestlige del af byen, som ligger mod mundingen af Rio Jate, har ikke været inde i den store udvikling, og her finder man da heller ikke det store udbud af faciliteter. 

En smal vej, fra paseoen, fører til Castillo de la Herradura, og der er kun en afstand på omkring 100 m. 

I enden af bugten, i skyggen af Cerro Gordo, kan man finde en campingplads, mindre butikker og restauranter. Fortsætter man derfra op mod bjergene, vil man støde på serier af urbanisationer, hvor de ældste er en sand kollektion af mere end 10 forskellige bygningsarter og med meget forskellige udseender. Området er kendt som Las Palomas. I nærheden af disse bebyggelser, på Cerro Gordos bjergside, er en stor udbygning under opførsel, Carmenes del Mar og denne vil muligvis blive den største i området.

Kører man nordpå ad landevejen, kommer man til bjergskråninger, hvor der ligger små klynger af landhuse, og hvor antallet af feriehuse er lille. Dog kan man finde to af de ældste urbanisationer i området netop her, nemlig San Antonio og San Nicolas, men begge er bygget i den traditionelle landsbystil. Fra bunden af dalen snor vejen sig ind i landet gennem smukke frugtplantager og et  dejligt landskab, og man vil komme til landsbyerne El Rescate og Peña Escrita.  

Hele vejen langs bugten finder man et stort antal ”chininguitos” barer ved stranden, og der er desuden adskillige udbud af vandsportsklubber. 

I den østligste del af bugten, hvor byen La Herradura ligger, bliver strandpromenaden forbundet med byen ved en gangsti. Den starter ved Rambla de Espinar, krydser Paseo de Andres Segovia og fører direkte ned til stranden. Her slutter stien ved et smukt udsigtspunkt, hvor man kan beskue Middelhavet.

Weather for La Herradura